Art romànic

La nova esplendor del Pantocràtor de Taüll

La Generalitat autoritza la renovació de l'equipament per al videomapatge de Sant Climent de Taüll, que recrea virtualment les pintures originals de l’absis i de tot el presbiteri, actualment al MNAC

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Bona notícia per als amants de l'art romànic –especialment reeixit i notable a Catalunya–, i també per a tots aquells qui gaudeixen de la història de l'art i de l'art, en general. El Govern ha autoritzat el Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí per tal que destini 165.000 euros a la renovació de l’equipament per al videomapatge de l’església de Sant Climent de Taüll i a l'actualització de la museografia de l’església Sant Joan de Boí.

Aquest vídeomapatge permetrà una reproducció virtual que recrea les pintures originals de l’absis i de tot el presbiteri, actualment conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). La projecció de la pintura mural sobre l’absis de Sant Climent de Taüll ofereix un producte cultural "d’alta qualitat" i especialment "atractiu" mitjançant el qual el visitant pot observar el programa iconogràfic que decorava l’església quan va ser concebuda. Aquest producte cultural és també un reclam turístic d’alta gamma per dinamitzar la Vall de Boí d’acord amb el nivell que li correspon en tant que Patrimoni Mundial.

Vista total de la recreació virtual del videomapatge de a Sant Climent de Taüll

El Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí és una entitat integrada per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, l'Ajuntament de la Vall de Boí i els bisbats d'Urgell i de Lleida. L'objecte del Consorci és dur a terme la restauració, la millora, la conservació i la promoció del Patrimoni Mundial de la Vall de Boí. La millora en qüestió correspon al romanent de tresoreria que el Consorci va aconseguir en tancar els comptes de l’exercici de 2017.

Sant Climent de Taüll, una joia de l'art romànic

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.